Search this site
Embedded Files
Skip to main content
Skip to navigation
webkwestie EL DORADO
Homepage
Inleiding
Opdracht
Werkwijze
Werkwijze - Dag 2
Werkwijze - Dag 3
Werkwijze - Dag 4
Werkwijze - Dag 5
Werkwijze - Dag 6
Chocolatl
Werkwijze - Dag 7
Informatiebronnen
Beoordeling
Terugblik
Leerkracht
WebQuest Nieuws
Vragen en opmerkingen
webkwestie EL DORADO
Homepage
Inleiding
Opdracht
Werkwijze
Werkwijze - Dag 2
Werkwijze - Dag 3
Werkwijze - Dag 4
Werkwijze - Dag 5
Werkwijze - Dag 6
Chocolatl
Werkwijze - Dag 7
Informatiebronnen
Beoordeling
Terugblik
Leerkracht
WebQuest Nieuws
Vragen en opmerkingen
More
Homepage
Inleiding
Opdracht
Werkwijze
Werkwijze - Dag 2
Werkwijze - Dag 3
Werkwijze - Dag 4
Werkwijze - Dag 5
Werkwijze - Dag 6
Chocolatl
Werkwijze - Dag 7
Informatiebronnen
Beoordeling
Terugblik
Leerkracht
WebQuest Nieuws
Vragen en opmerkingen
Chocolatl
‘Chocolatl’ of 'Xocoatl'
Afbeelding:
Mat Jones / Public domain
Recept ‘Chocolatl’ of 'Xocoatl'
Voor 4 personen
Ingrediënten
35 gram cacaopoeder
60 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 klein mespuntje nootmuskaat
1 liter volle melk
slagroom voor de garnering
chocoladehagel voor de garnering
Maak in een pannetje van de cacaopoeder, suiker, vanillesuiker en de nootmuskaat met 6 eetlepels melk een glad papje.
Roer hier 2 ½ dl melk doorheen en breng aan de kook terwijl je voortdurend blijft roeren.
Laat het papje afkoelen en voeg de rest van de koude melk toe. Goed roeren.
Schenk de drank over 4 bekers en garneer met slagroom en hagelslag.
Terug naar werkwijze DAG 6
Report abuse
Report abuse